FOLIA CELULOZOWA DO PIECZENIA WĘDZENIA 48CM
Folia celulozowa wykorzystywana jest w przemyśle spożywczym, głównie mięsnym do produkcji wędlin parzonych, wędzonych i pieczonych.
155 Przedmioty
WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Oferujemy folię celulozową wysokiej jakości, bezbarwną stosowaną w przemyśle spożywczym do pieczenia i gotowania różnego rodzaju wyrobów. Dzięki swoim właściwościom folia ta bardzo dobrze przepuszcza dym wędzarniczy i parę wodną. Ekologiczna ze względu na to, że wykonana jest z naturalnego składnika (celulozy), dzięki czemu w środowisku naturalnym szybko ulega rozkładowi. W folii można zawinąć szyneczkę a następnie włożyć w siatkę do wędlin, co pozwoli zatrzymać cały sos podczas wędzenia i nasze wyroby będą soczyste a co najważniejsze wolne od sadzy i zanieczyszczeń jakie towarzyszą podczas wędzenia. Można także mięso upiec w piekarniku, wystarczy zawinąć w folię a końce związać. Zaletą folii jest połysk i skrętność, które wpływają na bardzo dobry wygląd zewnętrzny pakowanego produktu. Potrawa upieczona w folii daje naszemu organizmowi więcej witamin i składników mineralnych niż podczas tradycyjnego gotowania czy smażenia
Krótki czas przygotowania potrawy
Potrawy pieczone w folii są soczyste,zachowują naturalny wyrazisty smak
Potrawy te są przede wszystkim lekkostrawne, dzięki czemu będziemy mieć więcej energii.
Maksymalna temperatura obróbki wyrobu zapakowanego w folię celulozową wynosi 190'C