ŻOŁĄDEK NATURALNY WIEPRZOWY SOLONY, ŻOŁĄDEK NA SALCESON

6,00zł

Żołądek wieprzowy solony (niekalibrowany).

Więcej szczegółów

4 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

3074

Więcej informacji

  Żołądki są bardzo dobrej jakości i mocne. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kaszanki,salcesonów, różnego rodzaju wyrobów podrobowych parzonych. Żołądki są solone i odpowiednio przesuszone . W takiej postaci w temperaturze do 2 - 14 stopni mogą być przechowywane nawet rok. Wystarczy je zamknąć w szczelnym pojemniku bądź woreczku, wsadzić do lodówki, gdzie mogą leżeć bardzo długo.

PO NAPEŁNIENIU FARSZEM  NALEŻY PARZYĆ W TEMPERATURZE NIE WIĘKSZEJ NIŻ 77 STOPNI PONIEWAŻ MOŻE PĘKNĄĆ

Przygotowanie

Przed użyciem należy z godzinkę namoczyć w letniej wodzie i związać sznurkiem wędliniarskim otwór który znajduje się z boku.

Produkcja

Tak przygotowany żołądek możemy napełniać farszem i zawiązać końcówkę. Przy parzeniu należy uważać aby temperatura wody nie była zbyt wysoka ponieważ mógłby pęknąć.

Po uzyskaniu odpowiedniej temperatury wewnątrz wyjmujemy z kotła lub garnka i studzimy 15 minut w zimnej wodzie. Następnie wyjmujemy i przykładamy deską i dociskamy , wtedy nabierze odpowiednich kształtów. Czekamy aż wystygnie całkowicie.

 

WSZYSTKIE ŻOŁĄDKI SĄ SOLONE I ZAPAKOWANE SĄ PRÓŻNIOWO I DLATEGO MOŻNA JE PRZECHOWYWAĆ BARDZO DŁUGO