OLEJ KOSMETYCZNY Z PESTEK MORELI 100ml

9,50zł

              

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

DOSTĘPNY (48 godzin)

Ostatnie egzemplarze!

Więcej informacji

Olej z pestek moreli otrzymywany jest z nasion owoców moreli zwyczajnej. Ma jasny, lekko żółty kolor. Jego zapach jest delikatnie orzechowy, z nutą migdałowo-marcepanową. W temperaturze powyżej 70ºC traci swoje cenne właściwości. Olej z pestek moreli jest źródłem niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, witaminy A, B i E.   W jego skład wchodzi także witamina B17, czyli tzw. amigdalina. Olejek z pestek moreli jest naturalnym kosmetykiem, który nadaje się do każdego rodzaju skóry.  Bardzo dobrze się wchłania i nie pozostawia na skórze tłustego filmu.

Wykorzystanie oleju z pestek moreli w kosmetyce

- maseczka odżywcza na suche i zniszczone włosy

-balsam do ciała, po kąpieli

-dodatek do kąpieli

-kosmetyk nawilżający skórę

Napisz opinię

OLEJ KOSMETYCZNY Z PESTEK MORELI 100ml

OLEJ KOSMETYCZNY Z PESTEK MORELI 100ml