OLEJ KOSMETYCZNY JOJOBA 50ml

13,00zł

        

Więcej szczegółów

4 Przedmioty

DOSTĘPNY

Więcej informacji

Olej jojoba to olej tłoczony na zimno o bardzo wysokiej zgodności biologicznej ze skórą.
Jojoba jest ciekłym woskiem otrzymywanym z nasion krzewu o tej samej nazwie. Krzew ten rośnie na terenach pustynnych i półpustynnych.
Olej jojoba jest przezroczysty i posiada lekko orzechowy zapach. Nie jest zatem odbarwiany i pozbawiany aromatu, natomiast jest pasteryzowany i filtrowany, by w ten sposób zapobiec rozwojowi bakterii. W temperaturze pokojowej jest ciekły. Po schłodzeniu matowieje i twardnieje. 
W jego skład wchodzi dużo kwasów tłuszczowych i alkoholi, a także spore ilości witaminy A, E i F.
Olej jojoba powszechnie stosowany jest do produkcji kosmetyków.
Wykorzystanie olejku jojoba w kosmetyce
- składnik kosmetyków, maści i balsamów
-baza olejków do kąpieli
-olejek do masażu i demakijażu
-baza do perfum

Napisz opinię

OLEJ KOSMETYCZNY JOJOBA 50ml

OLEJ KOSMETYCZNY JOJOBA 50ml