DAN WOO VG10 Nóż szefa kuchni 20cm 60HRC

379,00zł

Idealny nóż do każdej kuchni. Wielowarstwowe ostrze składa się z twardego rdzenia wykutego z japońskiej stali VG10, którą obłożono 66 warstwami miękkiej stali (33 warstwy na stronę) by zapewnić nożowi odpowiednią elastyczność.

Więcej szczegółów

1 Przedmiot

DOSTĘPNY

Ostatnie egzemplarze!

2114

Więcej informacji


Rękojeść wykonano z mikarty, czyli laminatu składającego się z warstw materiału zatopionego w żywicy epoksydowej. Mikarta jest odporna na uderzenia, działanie większości czynników chemicznych oraz niskich i wysokich temperatur. Dodatkowo jest antypoślizgowa i ma doskonałą przyczepność. Metalowe zakończenie rękojeści pozwala na użycie noża do rozgniatania np. czosnku.

Dane techniczne

Długość noża: 320mm
Długość ostrza: 200mm
Stal: VG10 rdzeń obłożony stalą miękką (33 warstwy na stronę)
Hartowanie: 60HRC
Rękojeść: mikarta
Waga: 256g

Napisz opinię

DAN WOO VG10 Nóż szefa kuchni 20cm 60HRC

DAN WOO VG10 Nóż szefa kuchni 20cm 60HRC

Idealny nóż do każdej kuchni. Wielowarstwowe ostrze składa się z twardego rdzenia wykutego z japońskiej stali VG10, którą obłożono 66 warstwami miękkiej stali (33 warstwy na stronę) by zapewnić nożowi odpowiednią elastyczność.