Więcej informacji
Nastrzykiwarka służy do wstrzykiwania solanki w kawałek mięsa.
W skład zestawu wchodzi:
- igła nierdzewna z pięcioma otworami na wylot czyli w sumie 10 otworów
- igła nierdzewna z otworem na końcu
- igła nierdzewna z dwoma otworami bocznymi
- strzykawka 50ml z metalową końcówką która jest wkręcana w strzykawkę i na tą końcówkę zakręca się igłę
Wymiary igieł:
- długość całkowita igły - 7,4 cm
- średnica zew. igły - 3 mm
Igła z pięcioma otworami na wylot została wykonana ze stali nierdzewnej, która gwarantuje bezpieczne użytkowanie w kontakcie z żywnością. Igła sprawdzi się podczas nastrzykiwania, gdy chcemy równomiernie rozprowadzić marynatę. Dzięki pięciu otworom marynata zostanie rozprowadzona na jedną ze stron.
Igła z otworem na końcu została wykonana ze stali nierdzewnej, która gwarantuje bezpieczne użytkowanie w kontakcie z żywnością. Igła sprawdzi się podczas nastrzykiwania punktowego, kiedy chcemy dotrzeć z marynatą w konkretne miejsce.
Igła z dwoma otworami została wykonana ze stali nierdzewnej, która gwarantuje bezpieczne użytkowanie w kontakcie z żywnością. Igła sprawdzi się podczas nastrzykiwania marynatą zawierającą duże kawałki przypraw. Dzięki dwóm otworom marynata zostanie rozprowadzona równomiernie z dwóch stron.