Nowy TECHNOLOGIA WĘDZENIA ŻYWNOŚCI Zobacz większe

TECHNOLOGIA WĘDZENIA ŻYWNOŚCI

49,90zł

Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności.

Więcej szczegółów

2 Przedmioty

WYSYŁKA (24 godzin)

Ostatnie egzemplarze!

Więcej informacji

Omówiono w niej technologię wędzenia najważniejszych grup produktów żywnościowych, sposoby otrzymywania dymu wędzarniczego i preparatów wędzarniczych, a także wpływ wędzenia na wartość odżywczą i zdrowotną żywności. Oprócz zagadnień teoretycznych podano w niej wskazówki dotyczące poszczególnych operacji i zabiegów występujących w procesie wędzenia. Przyjęcie formy podręcznikowej, z elementami monografii sprawia, że książka jest użytecznym materiałem dla studentów, magistrantów i doktorantów technologii żywności i żywienia człowieka, jak również dla pracowników inżynieryjno-technicznych przemysłu spożywczego. Może być też źródłem wiedzy dla studentów kierunków pokrewnych, takich jak towaroznawstwo i dietetyka, słuchaczy studiów podyplomowych z zakresu nauk o żywności i żywienia oraz dla uczniów techników przemysłu spożywczego.

  • Format: 15.0x23.5cm
  • ISBN: 9788309010906
  • Objętość: 427
  • Oprawa: Miękka
  • Redakcja: Kołakowski Edward
  • Rok wydania: 2012
  • Wydawca: Powszechne Wydawnictwo Rolnicze i Leśne

Napisz opinię

TECHNOLOGIA WĘDZENIA ŻYWNOŚCI

TECHNOLOGIA WĘDZENIA ŻYWNOŚCI

Książka stanowi kompendium wiedzy o technologii wędzenia żywności.

Podukty powiązane