WYRÓB KONSERW W SŁOIKACH I PUSZKACH CZ.1
59,99zł
Wyrób konserw w słoikach i puszkach to zbiór 160 przepisów. Domowe przetwory nie tylko pozwalają na dłużej zachować sezonowe smaki, ale także są dumą każdej gospodyni i gospodarza.
5 Przedmioty
WYSYŁKA W PONIEDZIAŁEK
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Krzysztof Leśniewski zebrał, przetestował i opracował receptury wykorzystywane m.in. w epoce PRL-u, podczas wojen światowych (a nawet w XIX wieku). To książka wyjątkowa, bo na polskim rynku brakuje publikacji o tej tematyce.
Niezależnie od tego, czy konserwy przechowujemy w puszkach czy w słoikach, świetnie sprawdzą się nie tylko podczas przygotowywania domowych posiłków, ale także w podróży.
W książce znajdziesz m.in. przepisy na:
- gulasz angielski,
- kaczkę pieczoną w weku,
- karkówkę BBQ,
- klopsy w smalcu,
- groszek konserwowy,
- mieszanki warzywne,
- klopsiki rybne,
- pulpety z karpia,
- krewetki, kaszankę wojskową,
- tuszonkę, mielonkę marynarską,
- pastę wędzoną
- i wiele, wiele innych.
Format: B5
Liczba stron: 254
Okładka miękka ze skrzydałkami
Wyrób konserw w słoikach i puszkach – spis treści
Konserwy z nabiału
- Kajmak (miód z serwatki)
- Mleko schłodzone w puszce
- Ser smażony z kminkiem
- Ser żółty w puszce
- Masło klarowane w puszce
Konserwy mięsne
- Bigos z białej kapusty
- Bigos
- Fasolka po bretońsku
- Flaki pałuckie
- Galart z drobiu
- Golonka pieczona w sosie własnym
- Golonka w galarecie
- Gołąbki w sosie grzybowym
- Gołąbki z kapusty włoskiej
- Grochówka na całym grochu
- Gulasz angielski
- Gulasz notecki
- Gulasz z pęczakiem
- Gulasz wieprzowy w sosie grzybowym
- Gulasz z ogonów wieprzowych
- Kaczka pieczona w weku
- Kapuśniak z klopsami
- Karkówka BBQ
- Karkówka w sosie własym
- Kiełbaski w zalewie pomidorowej
- Klopsiki w sosie cebulowym z makaronem
- Klopsy w smalcu
- Konserwa szynkowa z drobiową galaretką
- Konserwa turystyczna
- Konserwa tyrolska
- Konserwa tłuszczowa z przyprawą tyrolską
- Kurczak z grilla
- Kurczak wędzony w galarecie
- Ogony i ozory
- Szagówki z boczkiem
- Leberka w słoiku
- Luncheon meat
- Mielonka boczkowa
- Mielonka wiejska gruba
- Mielonka wiejska
- Ogony w kapuście
- Ozorki wieprzowe w galarecie z przyprawami
- Pasztet drobiowy
- Pasztet mazowiecki
- Pasztet popularny
- Pierś kurczaka w sosie śmietanowo – serowym
- Podgardle o aromacie tyrolskiej
- Policzki wieprzowe w sosie własnym
- Pulpety w sosie pomidorowym
- Rolada w galarecie
- Schab w weku
- Słonina konserwowa z przyprawą Cafe de Paris
- Smalec pałucki z marchwią
- Smalec z przyprawami
- Szare kluchy z marchwią
- Szynkowa z kurczaka w galarecie
- Szynkowa
- Tuszonka w słoiku
- Uszy wieprzowe
- Wędzonka w galarecie
- Wędzonki w słoiku
- Wieprzowina z ryżem
- Kąski z żeberek BBQ
- Zrazy wołowe
- Żnińska zupa chlebowa
- Żurek z kiełbasą
Konserwy rybne
- Bigos rybny
- Byczki w pomidorach
- Karp w galarecie
- Karp w pomidorach
- Klopsiki rybne w zalewie octowej
- Krewetki w puszce
- Pasta z ryb
- Paprykarz rybny
- Pasztet z ryb słodkowodnych
- Pulpety z karpia w galarecie
- Ryba w cieście opiekana w pomidorach
- Ryba słodkowodna opiekana w occie
- Ryba słodkowodna w oleju
- Śledź w sosie własnym
- Szprot w oleju
- Śledź w galarecie
- Śledź opiekany w occie
- Pałucki barszcz rybny
- Zupa rybna z łososia
- Łosoś w sosie szpinakowym
Konserwy z warzyw i owoców
- Brukselka
- Buraczki
- Fasolka szparagowa
- Groszek konserwowy
- Puree groszkowe
- Groszek w słoiku
- Marchewka z groszkiem
- Marchewka
- Mieszanki warzywne
- Pietruszka w konserwie
- Pomidory w puszce
- Seler w konserwie
- Skorzonera w konserwie
- Szczaw konserwowy
- Szparagi
- Szpinak
- Ziemniaki w konserwie
- Ananas w lekkim syropie
- Ananas w syropie
- Brzoskwinia w syropie
- Cytryny w syropie
- Dżemy, marmolady, konfitury
- Gruszki w syropie
- Maliny w syropie
- Pomarańcze w syropie
- Truskawki w syropie
- Borowiki
- Borowiki w puszce
- Grzyby smażone w occie
- Pieczarki w puszce
- Fasola w sosie pomidorowym
- Puree grochowe z boczkiem wędzonym
- Zupa fasolowa
- Zupa ogórkowa zagęszczona
- Zupa pomidorowa z ryżem
Konserwy wojskowe
- Gulasz wieprzowy podsmażany
- Gulasz wołowy podsmażany
- Kaszanka wojskowa
- Konserwa Wojska Polskiego
- Konserwa wojskowa dla wojsk austriackich i francuskich podczas I wojny światowej
- Konserwa zwana tuszonką (wojsko rosyjskie)
- Mielonka marynarska
- Mielonka popularna
- Pasztet turystyczny
- Salceson marynarski
- Salceson saperski
- Salceson wiejski
- Słonina wojskowa mielona
- Słonina wojskowa
- Wołowina we własnym sosie
Prezerwy
- Boczek w oleju
- Łosoś w oleju
- Pasta z ryb wędzonych w oleju
- Pasta wędzona
- Ryba wędzona w oleju
- Śledź solony z przyprawami
- Śledź w oleju z ogórkiem i papryką
Konserwy z pieczywa, ciast i produktów mącznych
- Chleb w konserwie
- Babka gotowana w konserwie
- Makowiec
- Sernik
- Pierogi ruskie
Dodatki
- Bulion drobiowy
- Bulion rybny
- Bulion wieprzowy
- Bulion wołowy
- Bulion warzywny
- Deser lodowy mrożony
- Keczup z żółtych pomidorów
- Keczup
- Musztarda sarepska
- Makaron z owocami morza
- Proszek grzybowy
- Przecier pomidorowy 12%
- Sos BBQ
- Sos grecki
- Sos pomidorowy do kiełbasek w puszce
- Spaghetti
- Włoszczyzna suszona
- Włoszczyzna z cebulą
- Włoszczyzna z kapustą
- Zalewa słona do kiełbasek
- Zalewa pomidorowa do ryb (najprostsza)