JELITA NATURALNE WOŁOWE WIANKOWE 20-22 METRÓW Zobacz większe

JELITA NATURALNE WOŁOWE WIANKOWE 43-46mm

Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kiełbas Bologna, Lebanon i gotowanego salami, kaszanki, kiszki ziemniaczanej, pasztetowej, kiełbasy Lisieckej.

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Ilość
cena:

9 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

Więcej informacji

Jelita naturalne wołowe wiankowe długość pęczka 10 metrów, średnica po wypełnieniu około 43-46mm Są to jelita do zastosowań domowych i przemysłowych w odcinkach około 2-6 m. Jelita te za względu na cenę są bardzo dobrej jakości i mocne. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kaszanki, kiszki ziemniaczane,pasztetowa,kiełbasy Lisieckej Jelita są solone i odpowiednio przesuszone. Mają swój specyficzny dla jelit zapach. W takiej postaci w temperaturze do 2 - 14 stopni mogą być przechowywane nawet 2 lata. Wystarczy je zamknąć w szczelnym pojemniku bądź woreczku, wsadzić do lodówki, gdzie mogą leżeć bardzo długo. Jelit solonych się nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości. Przed użyciem należy je namoczyć w letniej wodzie na godzinkę przed nadziewaniem batonów.

JELITA SĄ BARDZO DOBREJ JAKOŚCI, TRZYMAJĄ RÓWNY KALIBER I SĄ GŁADKIE.

PO ZAMOCZENIU JELITA ZWIĘKSZAJĄ SWOJĄ DŁUGOŚĆ O OKOŁO 10%