KĄTNICA WIEPRZOWA, KĄTNICE NA SALCESON, KISZKĘ

2,50zł

Kątnica wieprzowa polecana do wyrobu salcesonów, kaszanki, a nawet wyrobów dojrzewających. Pojemność kątnicy około 1,2-1,5kg, długość około 25cm. Kątnice z wyglądu są zniekształcone i posiadają swój specyficzny zapach.

Więcej szczegółów

Ten produkt nie występuje już w magazynie

0243

Więcej informacji

Kątnice są bardzo dobrej jakości, mocne. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kaszanki,salcesonów,pasztetów różnego rodzaju kiełbas gotowanych, parzonych, do bezpośredniego spożycia

Właściwości: Kątnice są głęboko solone i odpowiednio przesuszone. Zapakowany jest próżniowo w woreczek foliowy i dlatego jest zawsze świeży.


Przechowywanie:
 Kątnice można przechowywać w temperaturze od 2 do 14°C w szczelnym opakowaniu, np. słoiczku i przechowywać w lodówce nawet do 2 lat. Kątnic nie mrozi, gdyż  tracą swoje właściwości.



Sposób użycia: Po wyjęciu z woreczka opłukać pod zimną bieżącą wodą z drobin soli. Moczyć przed nadziewaniem w letniej wodzie, od 30 do 60 minut. Ważne, żeby woda nie był gorąca bo może osłabić ścianki kątnicy.

Parzymy w temperaturze max 77°C gdyż przy wyższej temperaturze może pęknąć.

Długość kątnicy około 25-30cm

Pojemność około 1,2-1,5kg

Każda kątnica zapakowana jest próżniowo w woreczek foliowy.