KĄTNICA WIEPRZOWA, KĄTNICE NA SALCESON, KISZKĘ

2,50zł

Kątnica wieprzowa polecana do wyrobu salcesonów, kaszanki, a nawet wyrobów dojrzewających. Pojemność kątnicy około 1,2-1,5kg, długość około 25cm. Kątnice z wyglądu są zniekształcone i posiadają swój specyficzny zapach.

Więcej szczegółów

3 Przedmioty

WYSYŁKA WE WTOREK

Ostatnie egzemplarze!

243

Więcej informacji

Kątnice są bardzo dobrej jakości, mocne. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kaszanki,salcesonów,pasztetów różnego rodzaju kiełbas gotowanych, parzonych, do bezpośredniego spożycia

Właściwości: Kątnice są głęboko solone i odpowiednio przesuszone. Zapakowany jest próżniowo w woreczek foliowy i dlatego jest zawsze świeży.


Przechowywanie:
 Kątnice można przechowywać w temperaturze od 2 do 14°C w szczelnym opakowaniu, np. słoiczku i przechowywać w lodówce nawet do 2 lat. Kątnic nie mrozi, gdyż  tracą swoje właściwości.



Sposób użycia: Po wyjęciu z woreczka opłukać pod zimną bieżącą wodą z drobin soli. Moczyć przed nadziewaniem w letniej wodzie, od 30 do 60 minut. Ważne, żeby woda nie był gorąca bo może osłabić ścianki kątnicy.

Parzymy w temperaturze max 77°C gdyż przy wyższej temperaturze może pęknąć.

Długość kątnicy około 25-30cm

Pojemność około 1,2-1,5kg

Każda kątnica zapakowana jest próżniowo w woreczek foliowy.