KĄTNICA WIEPRZOWA, KĄTNICE NA SALCESON, KISZKĘ
2,50zł
Kątnica wieprzowa polecana do wyrobu salcesonów, kaszanki, a nawet wyrobów dojrzewających. Pojemność kątnicy około 1,2-1,5kg, długość około 25cm. Kątnice z wyglądu są zniekształcone i posiadają swój specyficzny zapach.
Ten produkt nie występuje już w magazynie
0243
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Kątnice są bardzo dobrej jakości, mocne. Naturalne swoje zastosowanie znajdują przy produkcji kaszanki,salcesonów,pasztetów różnego rodzaju kiełbas gotowanych, parzonych, do bezpośredniego spożycia
Właściwości: Kątnice są głęboko solone i odpowiednio przesuszone. Zapakowany jest próżniowo w woreczek foliowy i dlatego jest zawsze świeży.
Przechowywanie: Kątnice można przechowywać w temperaturze od 2 do 14°C w szczelnym opakowaniu, np. słoiczku i przechowywać w lodówce nawet do 2 lat. Kątnic nie mrozi, gdyż tracą swoje właściwości.
Sposób użycia: Po wyjęciu z woreczka opłukać pod zimną bieżącą wodą z drobin soli. Moczyć przed nadziewaniem w letniej wodzie, od 30 do 60 minut. Ważne, żeby woda nie był gorąca bo może osłabić ścianki kątnicy.
Parzymy w temperaturze max 77°C gdyż przy wyższej temperaturze może pęknąć.
Długość kątnicy około 25-30cm
Pojemność około 1,2-1,5kg
Każda kątnica zapakowana jest próżniowo w woreczek foliowy.