PĘCHERZ WIEPRZOWY SOLONY NA SALCESON, KINDZIUKA

1,50zł

Pęcherz solony wieprzowy znajduje zastosowanie przy produkcji kaszanki, salcesonów, kindziuków litewskich, pasztetów i innych kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych, dojrzewających, przeznaczonych do bezpośredniego spożycia.

Więcej szczegółów

40 Przedmioty

DOSTĘPNY (72 godzin)

242

Więcej informacji



Właściwości: Pęcherze są głęboko solone i odpowiednio przesuszone. Zapakowany jest próżniowo w woreczek foliowy i dlatego jest zawsze świeży.

Przechowywanie:
Pęcherze można przechowywać w temperaturze od 2 do 14°C w szczelnym opakowaniu, np. słoiczku i przechowywać w lodówce do 2 lat. Pęcherzy nie mrozi, gdyż  tracą swoje właściwości.


Sposób użycia: Po wyjęciu z woreczka opłukać pod zimną bieżącą wodą z drobin soli. Moczyć przed nadziewaniem w letniej wodzie, od 30 do 60 minut. Ważne, żeby woda nie był gorąca bo może osłabić ścianki pęcherza. Przed nadziewaniem należy wlać do środka wody i pod kranem pod ciśnieniem wody rozciągnąć go. Tak trzeba zrobić kilkakrotnie tak żeby zrobiła się z niego "mała piłka". Jeżeli mamy już tak rozciągnięty to wtedy trzeba go przewrócić p na drugą stronę i wtedy nadziewamy farszem, Parzymy w temperaturze max 77°C gdyż przy wyższej temperaturze może pęknąć.

Napisz opinię

PĘCHERZ WIEPRZOWY SOLONY NA SALCESON, KINDZIUKA

PĘCHERZ WIEPRZOWY SOLONY NA SALCESON, KINDZIUKA

Pęcherz solony wieprzowy znajduje zastosowanie przy produkcji kaszanki, salcesonów, kindziuków litewskich, pasztetów i innych kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych, dojrzewających, przeznaczonych do bezpośredniego spożycia.