Jak zrobić kiełbasę w domu – sprzęt, porady i czy dam radę?

Jak zrobić kiełbasę w domu – sprzęt, porady i czy dam radę?

Jak zrobić kiełbasę? To pytanie zadaje sobie coraz więcej osób. Spowodowane jest to fatalną, jakością większości kiełbas dostępnych w sklepach. Liczne badania wykazują, że spożywanie niektórych kiełbas może być szkodliwe dla zdrowia lub mieć negatywny wpływ na nie....

Kiełbasa Krakowska – przepis

Kiełbasa Krakowska – przepis

Kiełbasa Krakowska stanowi świetny dodatek dla kanapek i wielu innych dań. Kiełbasa krakowska przygotowywana w domu, dzięki zastosowaniu aromatycznych przypraw uzyska charakterystyczny i nietuzinkowy smak. Z pewnością o wiele lepszy od typowych, sklepowych...

Kiełbasa podwawelska przepis

Kiełbasa podwawelska przepis

Kiełbasa podwawelska cechuje się unikalnym smakiem, można ją spożywać na ciepło, jak i na zimno. Łączy w sobie tradycję z pełnią smaku, którą doceniają smakosze polskich potraw. Wspaniały aromat sprawia, że jest ogólnie lubiana i znana. Warto ją przygotować w domu -...

Jak wykonać domowe wędliny parzone z szynkowara?

Jak wykonać domowe wędliny parzone z szynkowara?

Wędliny wykonane w domu są nie tylko proste i tanie, ale także łatwe w przygotowaniu - zwłaszcza z użyciem szynkowara. To zdrowe rozwiązanie odpowiednie dla każdego, kto pragnie postawić a wędliny bez chemii i cechujące się większą trwałością. Jakie zalety mają domowe...

Domowe wędliniarstwo – fajne i pożyteczne hobby

Domowe wędliniarstwo – fajne i pożyteczne hobby

Kto z nas nie uwielbia aromatu domowych wędlin, które nie tylko doskonale smakują, ale również zawierają naturalne składniki pochodzące ze sprawdzonego źródła? Domowe wędliniarstwo cieszy się obecnie rosnącą popularnością nie tylko wśród małych wytwórców, ale również...

Kiełbasa zwyczajna wieprzowa wędzona z PRL-u

Kiełbasa zwyczajna wieprzowa wędzona z PRL-u

Kiełbasa zwyczajna wieprzowa, wędzona to jedna z najpopularniejszych kiełbas, jakie są dostępne na rynku. Była to jedna z najpopularniejszych kiełbas w PRL, często wykonywano ją z tego, co było dostępne to powodowało, że nie zawsze była wyrobem dobrej, jakości....

Schab faszerowany mięsem

Schab faszerowany mięsem

Przedstawiamy Państwu Schab Faszerowany z mięsem i przyprawami. Jest doskonałą wędliną na zimno jaki i na ciepło.     Składniki potrzebne do zrobienia Schabu faszerowanego: Schab bez kości około 1,5kg Mięso mielone z łopatki i boczku około 1kg Sól ...

Szynka wędzona

Szynka wędzona

Szynka wędzona W trakcie przyrządzania zalewy solankowej z przypraw wykorzystaj do tego celu płócienny woreczek lub przecedź solankę przez gęste sito. Ten prosty sposób sprawi, że unikniesz problemów z zapychaniem strzykawki w trakcie nastrzykiwania mięsa, tym samym...