Więcej informacji
Imbir jest jedną z najstarszych roślin leczniczych. Jednocześnie to wyśmienita przyprawa o silnie korzennym i słodkawym aromacie, a zarazem lekko gorzkim smaku. Zawiera wapń, magnez, fosfor i potas.
Imbir ze względu na swoje właściwości stosowany jest również przy przeziębieniach. Pomaga także przy bólach stawów oraz migrenie. Posiada także właściwości pomagające przy bólach miesiączkowych. Jego działanie odkażające i odświeżające ma także bardzo pozytywne właściwości dla jamy ustnej.
Imbir kandyzowany można dodawać do wypieków, np. pierników i ciastek. Jak również do konfitur oraz kompotów. A przede wszystkim jest doskonałym dodatkiem do herbaty
Skład: Imbir, cukier, kwasek cytrynowy, dwutlenek siarki
KRAJ POCHODZENIA TAJLANDIA
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.