
Więcej informacji
Można spożywać je w postaci surowej, suszonej, solonej lub kandyzowanej. Stanowią dodatek do ciast, tortów oraz deserów lodowych. Orzechy pekan są podstawowym składnikiem ciasta pekanowego i pralinek.
Zawierają bardzo dużo przeciwutleniaczy, tzn. substancji chroniących przed uszkodzeniem komórek (pomagają w walce z chorobami serca, Parkinsonem, Alzheimerem a także rakiem). Zawierają również duże ilości witaminy E, wapnia, cynku, błonnika oraz potasu.
Ważne dla osób chcących utrzymać szczupłą sylwetkę – orzechy pecan w przeciwieństwie do innych orzechów nie są tuczące – wręcz przeciwnie – pomagają w walce ze zbędnymi kilogramami (stosowanie diet z zastosowaniem tych orzechów zwiększa spadek wagi, a po skończonej kuracji pomagają utrzymać osiągniętą wagę).
Kraj pochodzenia Gruzja lub USA w zależności od dostawy
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, laktoza, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.