MORELA MORELE SUSZONE
Zawierają dużo błonnika, żelaza i potasu, są bogate w witaminę A i C. Morele są wyjątkowo korzystnym zamiennikiem słodyczy dla niemalże wszystkich łasuchów.
14 Przedmioty
WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Morele posiadają największe ilości podstawowych witamin w tym znaczne ilości witamin z grupy B i witaminę C oraz składników mineralnych, w porównaniu do innych suszonych owoców. Morele zawierają ogromne ilości betakarotenu silnego przeciwutleniacza, zwalczającego rakotwórcze wolne rodniki, zamienianego w organizmie w witaminę A. Morelom przypisuje się też szczególną rolę we wspomaganiu funkcji narządów rozrodczych, z uwagi na dużą zawartość witaminy E. Suszone morele zawierają potas, przyczyniający się do wydalania wody z organizmu, regulacji ciśnienia osmotycznego tkanek oraz zapobieganiu powstawaniu kamieni nerkowych. Z tego względu są znakomitą przekąską dla nadciśnieniowców. Z uwagi na dużą ilość pierwiastków zasadotwórczych zalecane są przy nadkwaśności żołądka oraz w stanach zakwaszenia organizmu, np. po wysiłku fizycznym. Morele, jako jedyne wśród owoców suszonych, mogą być jedzone przez cukrzyków, dzięki odpowiedniej strukturze zawartych w nich cukrów. Morele są wyjątkowo korzystnym zamiennikiem słodyczy dla niemalże wszystkich łasuchów.
Skład: morele, dwutlenek siarki.
KRAJ POCHODZENIA TURCJA
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.