
Więcej informacji
Mango jest owocem wiecznie zielonego drzewa sięgającego wysokość 40 metrów i żyjącego nawet 300 lat. Uprawiany już od ponad 5 tysięcy lat na obszarze południowo-wschodniej Azji. Bogaty w witaminy A, C, PP, E, z grupy B oraz minerały, magnez, potas, miedź, flawonoidy, błonnik a także lupeol (badania potwierdzają skuteczność lupeolu w redukcji komórek rakowych w przypadku nowotworu prostaty i trzustki :D).
Rewelacyjnie sprawdza się jako zdrowa przekąska lub składnik przepysznych deserów i sałatek, bardzo dobrze smakuje w połączeniu z poranną kawą - polecam! W naszej codziennej diecie nie powinno zabraknąć suszonych owoców. Dodają nam one energii, pozwalają uzupełnić niedobory witamin i mikroelementów oraz zapewniają poprawienie kondycji.
Składniki: mango suszone, kwasek cytrynowy, dwutlenek siarki
Wartości odżywcze w 100g
Wartość energetyczna - 1494kJ/352 kcal
Tłuszcz- 0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0g,
Węglowodany - 83g w tym cukry 50g, Białko 2,5g, Sól 1,25g
KRAJ POCHODZENIA TAJLANDIA
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, laktoza, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.