
Więcej informacji
Ananas jest to jeden z najsmaczniejszych i najsłodszych owoców – jest bardzo bogaty w cukier (może zawierać go aż 14%). Poz tym zawiera spore ilości witaminy C, kwasy organiczne, magnez, związki potasu i miedzi.Doskonale nadaje się jako dodatek do ciast, deserów, mięs i herbaty.
Ananas kandyzowany ze względu na sposób konserwowania prawie nie traci nie traci właściwości świeżego owocu. Ananas obfituje w substancje antyrakowe, jest bogaty w takie pierwiastki jak: mangan, jod, miedź , żelazo. Ananas zwiera także enzym zwany Bromeliną, który pomaga rozkładać białko i korzystnie wpływa na procesy trawienne.
Zawiera cukier i dwutlenek siarki
KRAJ POCHODZENIA TAJLANDIA
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.