MIGDAŁY BLANSZOWANE Zobacz większe

MIGDAŁY BLANSZOWANE

Migdały blanszowane to doskonałe rozwiązanie dla osób, które nie mają czasu oczyszczać je za skórki.

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Waga
cena:

23 Przedmioty

WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH

Więcej informacji

Migdały to jedne z najsmaczniejszych bakalii. Mało kto wie jednak, jak bardzo są one pożyteczne dla naszego zdrowia. Z pięknych białych kwiatów wyrastają owoce będącą istną bombą witaminową, pełną także wapnia i białka - a do tego niezwykle smaczne.

 Popularne powiedzenie przekazuje nam, że jeśli coś jest przyjemne, to jest albo nielegalne, albo niemoralne, albo tuczące. Tego poglądu na szczęście nie można zastosować do migdałów: nie dość, że są jednymi z najsmaczniejszych bakalii, to jeszcze zawierają wiele drogocennych, korzystnie oddziałujących na zdrowie składników. Są one bardzo dobrym źródłem łatwo przyswajalnego białka, zawierają także dużo wapnia - stanowi on 1/5 ich masy.

Znajdziemy w nich także witaminę E - substancję młodości, która chroni przed niekorzystnym wpływem wolnych rodników, wzmacnia ściany naczyń krwionośnych i chroni przed chorobami układu krwionośnego; witaminę B2, odpowiedzialną za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i narządów wzroku; istotne dla organizmu mikroelementy: m.in. cynk (wzmaga działanie układu odpornościowego) oraz magnez (pomaga radzić sobie ze stresem).

Migdały działają leczniczo w przypadku:

  • chorób układu moczowego (m. in. kamieni nerkowych i zwężenia cewki moczowej);
  • przy chorobach dróg żółciowych;
  • jako lek wykrztuśny w schorzeniach oskrzeli;
  • przy chrypkach i suchym kaszlu.

Ponadto mleczko migdałowe, uzyskane po uprzednim zmieleniu i wymieszaniu z wodą, stanowi napój znacząco przynoszący ulgę w stanach napięcia nerwowego.

 

Informacje o alergenach:

W zakładzie konfekcjonowane są również inne przyprawy zawierające seler, sezam, gluten , dwutlenku siarki, gorczycę, migdały, różne orzechy. Mimo dołożenia wszelkich starań nie możemy na 100% wykluczyć wystąpienia w produkcie śladowych ilości tych surowców.