PĘCHERZ WIEPRZOWY SOLONY NA SALCESON, KINDZIUKA

1,50zł

Pęcherz solony wieprzowy znajduje zastosowanie przy produkcji kaszanki, salcesonów, kindziuków litewskich, pasztetów i innych kiełbas wędzonych, gotowanych, parzonych, podsuszanych, suszonych, dojrzewających, przeznaczonych do bezpośredniego spożycia.

Więcej szczegółów

25 Przedmioty

WYSYŁKA WE WTOREK

242

Więcej informacji



Właściwości: Pęcherze są głęboko solone i odpowiednio przesuszone. Zapakowany jest próżniowo w woreczek foliowy i dlatego jest zawsze świeży.

Przechowywanie:
Pęcherze można przechowywać w temperaturze od 2 do 14°C w szczelnym opakowaniu, np. słoiczku i przechowywać w lodówce do 2 lat. Pęcherzy nie mrozi, gdyż  tracą swoje właściwości.


Sposób użycia: Po wyjęciu z woreczka opłukać pod zimną bieżącą wodą z drobin soli. Moczyć przed nadziewaniem w letniej wodzie, od 30 do 60 minut. Ważne, żeby woda nie był gorąca bo może osłabić ścianki pęcherza. Przed nadziewaniem należy wlać do środka wody i pod kranem pod ciśnieniem wody rozciągnąć go. Tak trzeba zrobić kilkakrotnie tak żeby zrobiła się z niego "mała piłka". Jeżeli mamy już tak rozciągnięty to wtedy trzeba go przewrócić p na drugą stronę i wtedy nadziewamy farszem, Parzymy w temperaturze max 77°C gdyż przy wyższej temperaturze może pęknąć.