PŁATKI DĘBOWE CHIPSY AMERYKAŃSKIE MOCNO OPIEKANE
Płatki dębowe mocno opiekane podnoszą ogólny charakter, bukiet i aromat win, wzmagają kolor, podkreślają owocowość win, dodają aromaty drzewne i ziemiste. W mniejszym stopniu dodają tanin do wina niż płatki średnio opiekane.
6 Przedmioty
WYSYŁKA W CIĄGU 1-2 DNI ROBOCZYCH
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Płatki sprowadzane są bezpośrednio od jednego z największych producentów płatków dębowych w Europie.Produkowane z najlepszych odmian Amerykańskich Białych dębów wykorzystywanych w bednarstwie (Quercus Alba). Przed procesem produkcji, drzewo jest naturalnie sezonowane na otwartej przestrzeni przez minimum 18 miesięcy.
SPOSÓB UŻYCIA:
płatki dębowe dodajemy w ilości 2-4g na 1 litr wina w procesie fermentacji lub do gotowego wina w celu jego "postarzenia"(nadania charakteru) na okres 3-6 tygodni. Płatki dębowe można również używać do miodów pitnych, nalewek, wódek (tworząc własne wódki dębowe).
Biały dąb amerykański w porównaniu z francuskim, posiada mniej tanin, nadaje winu więcej aromatów kokosowych i waniliowych.
"Wykończenie"-odczucie dla podniebienia będzie wyraźniej słodsze.