Więcej informacji
Szczególnie cenny w orzechach włoskich jest kwas alfa-linolowy, który przyczynia się do obniżenia poziomu złego cholesterolu. Orzechy włoskie zawierają wiele witamin i składników mineralnych takich jak: magnez, fosfor, potas, duże ilości witaminy E, która poprawia wygląd skóry, włosów i paznokci.
Ponadto orzechy włoskie mają duże właściwości lecznicze.
Mają zastosowanie bakteriobójcze i przeciwzapalne.
Jedzenie orzechów włoskich poprawia trawienie, pozytywnie wpływa na pamięć i koncentrację, obniża poziom cholesterolu i ciśnienie krwi.
Kraj pochodzenia Polska
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.