MAK BIAŁY ROGALE MARCIŃSKIE
Mak biały wyróżnia się wysoką jakością, właściwościami oraz walorami smakowymi i wyjątkowym aromatem. Jest delikatny w smaku, w porównaniu do maku niebieskiego.
12 Przedmioty
WYSYŁKA WE WTOREK
- Drukuj
- Usuń ten produkt z moich ulubionych.
- Dodaj ten produkt do moich ulubionych
Więcej informacji
Stanowi niezastąpiony składnik rogali marcińskich, a także kutii, klusek, pierogów, strucli
a także ciast, wypieków i potraw wigilijnych.
Ziarna maku znane są ze swoich właściwości uspakajających, łagodzących i nasennych. Wyróżniają się zawartością dużej ilości wapnia. Dodatkowo są bogatym źródłem białka, węglowodanów oraz błonnika. Wartość energetyczna w 100g wynosi ok. 478 kcal. Pomimo swojej wysokiej kaloryczności mak niebieski jest polecany osobom z problemami układu pokarmowego i kostnego, gdyż błonnik w nim zawarty ułatwia procesy trawienne.
Kraj pochodzenia Turcja
Informacja o alergenach – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten. Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.