Mak biały Zobacz większe

MAK BIAŁY ROGALE MARCIŃSKIE

Mak biały wyróżnia się wysoką jakością, właściwościami oraz walorami smakowymi i wyjątkowym aromatem. Jest delikatny w smaku, w porównaniu do maku niebieskiego.

Więcej szczegółów

wybierz:
nazwa:
Waga
cena:

12 Przedmioty

WYSYŁKA WE WTOREK

Więcej informacji

Stanowi niezastąpiony składnik rogali marcińskich, a także kutii, klusek, pierogów, strucli
a także ciast, wypieków i potraw wigilijnych.

Ziarna maku znane są ze swoich właściwości uspakajających, łagodzących i nasennych. Wyróżniają się zawartością dużej ilości wapnia. Dodatkowo są bogatym źródłem białka, węglowodanów oraz błonnika. Wartość energetyczna w 100g wynosi ok. 478 kcal. Pomimo swojej wysokiej kaloryczności mak niebieski jest polecany osobom z problemami układu pokarmowego i kostnego, gdyż błonnik w nim zawarty ułatwia procesy trawienne.

Kraj pochodzenia Turcja

Informacja o alergenach  – w zakładzie pakowane są również: sezam, migdały, gorczyca, różne orzechy, produkty zawierające seler, dwutlenek siarki i gluten.  Pomimo dołożenia wszelkich starań nie można w 100 % wykluczyć wystąpienia w produkcie tych surowców.

Podukty powiązane