OSŁONKI BARIEROWE  Jest 2 produktów.

Osłonki barierowe składają się z 3 do 5 warstw. Produkuje się je z poliamidu i poliolefiny. Osłonki barierowe nadają wędlinom wyrabianym domowym sposobem profesjonalny i piękny wygląd. 

 

Zastosowanie sztucznych osłonek barierowych

Stosuje się je do kiełbas niewędzonych, wędlin podrobowych, wyrobów garmażeryjnych, szynek gotowanych i wyrobów z drobiu. 

 

Zalety sztucznych osłonek barierowych

Osłonki barierowe kurczą się do około 15% (wzdłuż i wszerz). Dzięki temu, że osłonki barierowe są termokurczliwe, wyroby są gładkie i mają estetyczny wygląd. Ponadto wyroby w których zastosowano osłonki barierowe utrzymują świeżość do około 4 - 6 tygodni. Osłonka stanowi barierę dla pary wodnej, powietrza, promieni UV. Uniemożliwia utratę aromatów i walorów smakowych. Ponadto chroni przed obcymi zapachami. Osłonki o większej ilości warstw dłużej utrzymują świeżość. 

 

Sposób użycia osłonek barierowych

Osłonki barierowe powinny być namoczone w zimnej wodzie, przez około 30 minut przed użyciem. Można je "przepełniać" około 10 % powyżej średnicy. Gotowanie i parzenie wyrobów w osłonkach barierowych odbywa się w temperaturze 100 stopni. 

Sortuj wg